Foto's 2022

Centrum van Hoogkerk, wordt opnieuw gebouwd (dl 1).

Een eerste onderdeel van de totale maquette is geplaats in de vitrines van de Historische Vereniging Hoogkerk in de Gabriëlflat. Weliswaar staat het rechter
gebouw nog in de steigers en zal na een tijdje weer even verwijderd worden voor verdere afbouw.
Foto 1 rechts; P. Mulder Kruidenier, met koloniale waren,comestibles,wijnen en likeuren daarna Miedema’s Zelfbediening, Bart Meijer meubels, Foto "Boutique" R. Hofsteenge en een kapsalon
Foto 1 midden; Drogisterij J.K.H. Berghuis, kapsalon en Hengelsportartikelen A. Siertsema, bakker van Til / J.van Til veranderd naar Electrische benodigheden.
De tweede foto is een schilderij van dhr. H. Medema, welke in de vitrine, achter de maquette staat op gesteld, zie de derde foto.
We wensen U veel kijkplezier, J. Vos/K. Rozema/J. Middel-Otter/D. Wilgenhof/R. de Jong.

Renovatie woonflats aan de Reddingiusweg.

Scheepswerf "Koningspoort" te Vierverlaten.

In 1955 staan op de loopbrug over het Koningsdiep de werknemers van Barkmeier's scheepswerf "Koningspoort" te Vierverlaten.
Indien U iemand herkent en een naam weet wilt U dit dan doorgeven aan de Historische Vereniging Hoogkerk! (hvhscanteam@hotmail.com)!

Hoogspanning station Vierverlaten.

Werkzaamheden, aanleg van de nieuwe 380kV hoogspanningsverbinding Eemshaven- Vierverlaten en de (ver)bouw van het hoogspanningsstation te Vierverlaten,
dag van de bouw zaterdag 18 juni.

Haven Hoogkerk

Opening haven Hoogkerk aan de U.T. Delfiaweg

Herdenking 4 mei

Herdenking bij het oorlogsgraf op het kerkhof aan de Kerkstraat.

Voorjaarsmarkt

Voorjaarsmarkt in en rondom de Gabriëlflat.

Herdenking Dorkwerd, 23 mei

Op 23 mei 1944 werd de bemanning van de Avro Lancaster MK3 DX-J NE 127 op haar nachtelijke missie naar Braunschweig verrast door een Duitse nachtjager.