Op deze pagina kunt u het laatste nieuws volgend

Centrum van Hoogkerk, wordt opnieuw gebouwd??

De vitrinecommissie, het scanteam van de Historische Vereniging Hoogkerk en Jellard Vos zijn begonnen met het voorbereiden van een expositie met als thema "Centrum van Hoogkerk". Het centrum van Hoogkerk werd en wordt hoofdzakelijk bepaald door o.a. P. Mulder Kruidenier, met koloniale waren (later comestibles,wijnen en likeuren. / Miedema's Zelfbediening / Foto "Boutique" R. Hofsteenge), café Welgelegen, Vos Bakkerij (later COOP Noord / Nu John Schokker Makelaar), P.F. Roorda Kapper Sigaren en Boekhandelaar. (later Plugge en G.Visser Boekhandel. Autoshop De Claxon / Nu Makelaar Schokker), Gemeentehuis, Postkantoor (van Briefgaarder Scharringa / later firma gebr. Koets Metalenfabriek), de Olle Kerk (de oude kerk) en de Hoogkerker brug. Alsmede aan de zuidzijde van de brug de boerderij van Leutscher en het brugwachterhuisje! Door de tijd heen worden er atributen, documenten, foto's, etc. verzameld en opbouwend tentoongesteld in de vitrines wat uiteindelijk zal leiden tot een complete expositie! Wij houden U, middels foto's, op de hoogte van de opbouw van de expositie = zie deze website onder het mapje "Foto's - 2022".