Op deze pagina kunt u het laatste nieuws volgend

Oproep van Wim Ensing over Anne Rode

In het kader van mijn onderzoek naar en boek over communistisch verzet in Drenthe tussen 1935 en 1945, kwam ik Anne Rode uit Hoogkerk tegen. Rode was voor en tijdens w.o. II bezig met verzetswerk, met name het verspreiden van Noorderlicht, een illegaal blad. De mensen waar hij het meest mee samenwerkte in het illegale werk waren Piet en Tinie Beuker die op de Peizermade (dus vlakbij Hoogkerk) woonden en Jan Andries Blok, een groente- en fruithandelaar in Eelderwolde.

Anne Rode is gearresteerd op 17 oktober 1941. Ten tijde van zijn arrestatie was hij plaatwerker en woonde hij aan de Peizerweg in Hoogkerk. Hij is na de oorlog niet weer teruggekeerd.

Ik zou graag in contact komen met mensen die mij meer over de bovengenoemde personen kan vertellen, met name Anne Rode.

Uw reactie kunt u per e-mail sturen mailen redactie@hvhoogkerk.nl of versturen naar Gabriëlstraat 32, 9744KD Hoogkerk.