Terugkomdag van evacués

TERUGKOMDAG VAN EVACUÉS

De HVH heeft een terugkomdag voor evacués (van begin 1945 tot juni 1945) georganiseerd op 24 mei 2014. Met een grote dosis doorzettingsvermogen en een goede speurneus hebben enkele fanatieke vrijwilligers vele huidige adressen kunnen achterhalen. Spijtig genoeg was niet de hele lijst afgevinkt. Je moet 69 jaar na dato dan wel een heel bijzondere neus hebben.

Daarnaast zijn er intussen mensen overleden die mogelijk geen kinderen hebben gehad. Maar zie, het werd een bijzonder mooie dag, die 24e
gastvrije Suiker Unie. Deze locatie paste zo goed bij de terugkomdag. In de evacuatieperiode zijn namelijk drie grote gezinnen ondergebracht in de oude, later gesloopte, kantine van de suikerfabriek. Wat geweldig om iedereen te zien binnenkomen, tot ontroerend aan toe.

Er werd die dag van alles gedaan, een klein onderdeel was de zoekactie. Een zoekactie naar mensen. Uw hulp is zo nodig. Stelt u zich eens voor hoe blij de mensen, toch al op een respectabele hoge leeftijd, zullen zijn wanneer de gezochte of familie ervan wordt gevonden! Klik hier [228 KB] voor meer info.

Desondanks blijven wij ook zoeken naar de huidige adressen van de gastgezinnen of de kinderen ervan uit Hoogkerk en omgeving en van de evacués of de kinderen ervan. Zie (tabel [30 KB] ).